Δελτίο Τύπου 1ης Ημερίδας ΚΕ.ΔΙ.ΜΑ. Ε.Μ.Π.

Θέμα: “Πανεπιστημιακή Παιδαγωγική στις Επιστήμες των Μηχανικών”
06/04/2023

Το Κέντρο Υποστήριξης Διδασκαλίας και Μάθησης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΚΕ.ΔΙ.ΜΑ. Ε.Μ.Π.), διοργάνωσε την πρώτη του Ημερίδα με τίτλο: «Πανεπιστημιακή Παιδαγωγική στις Επιστήμες των Μηχανικών». Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο Πολυμέσων της Κεντρικής Βιβλιοθήκης στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου στις 06/04/2023, από τις 16:00 έως τις 18:30, και είχε υβριδική μορφή δίνοντας την ευκαιρία να την παρακολουθήσουν διαδικτυακά και όσοι ενδιαφερόμενοι δεν μπορούσαν να έχουν φυσική παρουσία στην εκδήλωση.

Οι συμμετέχοντες ήταν κυρίως μέλη του διδακτικού προσωπικού του Ε.Μ.Π. καθώς και συνάδελφοι από άλλα Πανεπιστήμια της χώρας. Τις εργασίες της Ημερίδας χαιρέτισαν ο Πρύτανης του Ε.Μ.Π. Καθηγητής κ. Α. Μπουντουβής και ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, Φοιτητικής Μέριμνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης Καθηγητής κ. Δ. Γκιντίδης.

Η διοργάνωση της Ημερίδας αποτελεί την πρώτη εκδήλωση ενημερωτικού χαρακτήρα του ΚΕ.ΔΙ.ΜΑ. του Ε.Μ.Π. Αρχικά παρουσιάστηκε ο ρόλος και ο σκοπός των ΚΕ.ΔΙ.ΜΑ. στα ελληνικά Α.Ε.Ι., από την Επιστημονικά Υπεύθυνη της Οριζόντιας Διασύνδεσης των δομών αυτών στα Α.Ε.Ι. της χώρας Καθηγήτρια Δ.Π.Θ. κ. Ζωή Γαβριηλίδου. Στη συνέχεια η Συντονίστρια και Επιστημονικά Υπεύθυνη του ΚεΔιΜα του Δ.Π.Θ. Αν. Καθηγήτρια κ. Κ. Κεδράκα μίλησε για τη σημασία της Πανεπιστημιακής Παιδαγωγικής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Ακολούθησε η  Αν. Καθηγήτρια κ. Μ. Πανταζίδου,  Μέλος του ΚΕ.ΔΙ.ΜΑ. του Ε.Μ.Π., η οποία μίλησε για την ανάγκη επιλογής Περιεχομένου με Μέθοδο. Η Ημερίδα έκλεισε με  από τη Συντονίστρια του ΚΕ.ΔΙ.ΜΑ. Ε.Μ.Π. Καθηγήτρια κ. Μ. Μενεγάκη, η οποία παρουσίασε τα αποτελέσματα της έρευνας που έχει πραγματοποιηθεί στην ακαδημαϊκή κοινότητα του Ε.Μ.Π. σχετικά με τις εκπαιδευτικές ανάγκες των διδασκόντων, τα οποία και θα αξιοποιηθούν στο σχεδιασμό των επόμενων δράσεων του ΚΕ.ΔΙ.ΜΑ.

Θα βρείτε το link με τη βιντεοσκόπηση της ημερίδας στον κανάλι του ΚΕ.ΔΙ.ΜΑ. Ε.Μ.Π. στο Youtube:

Οι παρουσιάσεις των ομιλιτριών είναι διαθέσιμες παρακάτω: