19.06.23: ΚΕ.ΔΙ.ΜΑ. Πολυτεχνείου Κρήτης – Επιμορφωτικό Πρόγραμμα “Η χρήση των ΤΠΕ στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση: Η περίπτωση του λογισμικού H5P”

Το Κέντρο Υποστήριξης Διδασκαλίας & Μάθησης (ΚΕ.ΔΙ.ΜΑ.) του Πολυτεχνείου Κρήτης διοργανώνει επιμορφωτικό πρόγραμμα με τίτλο:  

«Η χρήση των ΤΠΕ στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση: Η περίπτωση του λογισμικού H5P»

στις 19/6/2023 και 20/6/2023, όπως αναλυτικά παρουσιάζεται παρακάτω.  

Προσκαλούμε τους διδάσκοντες, τους εμπλεκόμενους στο εκπαιδευτικό έργο με οποιαδήποτε ιδιότητα και τους τεχνικά υπευθύνους μαθημάτων ή εργαστηρίων ή πλατφορμών τηλεκπαίδευσης που επιθυμούν να ενημερωθούν για τις Ευρωπαϊκές πολιτικές και τα εργαλεία για την προώθηση της ψηφιακής εκπαίδευσης, και να εξοικειωθούν με το H5P να δηλώσουν συμμετοχή στον σύνδεσμο. Η δήλωση συμμετοχής κρίνεται απαραίτητη για την αποδοτική διοργάνωση του προγράμματος. 

«Ευρωπαϊκές πολιτικές και εργαλεία για την προώθηση της ψηφιακής εκπαίδευσης: η περίπτωση της διαδικτυακής κοινότητας eTwinning».
Προσκεκλημένος Ομιλητής:  Δρ. Νικόλαος Μουράτογλου.
Ημερομηνία: Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023, 13:00 – 15:00 (μέσω ΖΟΟΜ).

Η ομιλία του Δρ. Ν. Μουράτογλου θα είναι ανοικτή προς κάθε ενδιαφερόμενο. Οι συμμετέχοντες στο επιμορφωτικό πρόγραμμα, που θα παρακολουθήσουν το θεωρητικό και το βιωματικό μέρος, θα λάβουν Βεβαίωση Παρακολούθησης από το Κέντρο Υποστήριξης Διδασκαλίας & Μάθησης του Πολυτεχνείου Κρήτης. 

Σύνδεσμος Zoomhttps://tuc-gr.zoom.us/j/96337131363?pwd=bDBaLzY1Z3h6VXVRZGR1R25BQVFVQT09
Meeting ID: 963 3713 1363
Password: 487558

Βιωματικό workshop για τη δημιουργία «Παρουσίασης Μαθήματος (Course Presentation) στο e-Class».
Εισηγητές: Ματούλα Ζαχαριουδάκη, Φιλόλογος MSc in e-Learning, και Απόστολος Λαζίδης, διπλωματούχος ΗΜΜΥ ΠΚ, συνεργάτες του ΚΕ.ΔΙ.Μ. του ΠΚ.
Ημερομηνία: Τρίτη 20 Ιουνίου 2023, 13:00 – 15:00 (Μηχανογραφικό Κέντρο).
Σύνδεσμος Εγγραφής στο Workshop: https://register-workshop-kedim-tuc.gr

Το βιωματικό – πρακτικό μέρος θα δώσει την ευκαιρία  στους συμμετέχοντες να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες της «Παρουσίασης Μαθήματος (Course Presentation)» στο e-Class. Ειδικότερα θα είναι σε θέση: 

  • Να δημιουργούν μία σειρά από διαφάνειες και να ενσωματώνουν σε αυτές διαδραστικό περιεχόμενο, όπως ασκήσεις με αυτόματη ανατροφοδότηση (πολλαπλής επιλογής, σωστού λάθους κ.ά.), εικόνες, υπερσυνδέσμους, διαδραστικά βίντεο κ.λπ. Οι Παρουσιάσεις Μαθημάτων (Course Presentation) είναι απλές στη δημιουργία, τη δημοσίευση και την επεξεργασία.  
  • Να μεταφορτώνουν μαθησιακά αντικείμενα (αρχεία .h5p) που έχουν δημιουργήσει και να τα αξιοποιούν στο ηλεκτρονικό υλικό του μαθήματος.