21.02.2024 ΚΕ.ΔΙ.ΜΑ. Πανεπιστημίου Μακεδονίας – “Σχεδιασμός εκπαιδευτικού δωματίου απόδρασης (escape room) με χρήση πλαισίου βασισμένου στις αρχές της Σχεδιαστικής Σκέψης (design thinking) και της Γενετικής Τεχνητής Νοημοσύνης (generative AI)”

Το Κέντρο Υποστήριξης Διδασκαλίας & Μάθησης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας διοργανώνει την 4η συνάντηση για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 με τίτλο: “Σχεδιασμός εκπαιδευτικού δωματίου απόδρασης (escape room) με χρήση πλαισίου βασισμένου στις αρχές της Σχεδιαστικής Σκέψης (design thinking) και της Γενετικής Τεχνητής Νοημοσύνης (generative AI)” την Τετάρτη 21/02/2024 στις 16:00-17:30. 

Εισηγητής: Fotaris Panagiotis, Principal Lecturer in Digital Games and User Experience Design, University of Brighton

Η παρουσίαση επικεντρώνεται στον σχεδιασμό Εκπαιδευτικών Δωματίων Απόδρασης (Educational Escape Rooms – EERs) χρησιμοποιώντας ένα μαθητοκεντρικό πλαίσιο (Room2Educ8) βασισμένο στις αρχές της Σχεδιαστικής Σκέψης (Design Thinking). Παρουσιάζει τον τρόπο με τον οποίο τα EERs μπορούν να κάνουν τη διαδικασία μάθησης μια διασκεδαστική εμπειρία, να βοηθήσουν στην ανάπτυξη δεξιοτήτων του 21ου αιώνα και να βελτιώσουν την απόκτηση γνώσεων. Επιπλέον, δίνονται λεπτομερείς κατευθυντήριες αρχές για την διαδικασία σχεδιασμού και υλοποίησης ενός EER με τη συνδρομή εφαρμογών γενετικής τεχνητής νοημοσύνης (Generative Artificial Intelligence – genAI) όπως τα ChatGPT και Midjourney, περιλαμβανομένων του καθορισμού εκπαιδευτικών στόχων, της σύλληψης ιδεών, της δημιουργίας σεναρίου, της ανάπτυξης γρίφων, της αξιολόγησης της εμπειρίας των μαθητών, και της τεκμηρίωσης ολόκληρης της διαδικασίας.

Σύνδεσμοςγια την συνάντηση: https://zoom.us/j/96925447961

Θα βρείτε το πρόγραμμα του ακαδημαϊκού έτους 2023-2024 https://ctl.uom.gr/epimorfotika-programmata/